Gå til hovedindhold

Om Jordan

JORDAN HAR DANSK OPRINDELSE

Det var en dansk kammager som satte det hele i gang. Wilhelm Jordan blev født i København den 22. januar 1809 og voksede op som den ældste af 12 børn. Straks efter konfirmationen blev Wilhelm sendt til Kiel for at søge arbejde. Han kom hurtigt til Hamburg, hvor han begyndte i kammagerlære. Under vejledning af kyndige, tyske håndværkere lagde Wilhelm Jordan grundlaget for det livsværk som fortsat lever i bedste velgående.

Efter at have prøvet lykken i flere år som rejsende svend i Europa vendte Wilhelm Jordan tilbage til København og etablerede sin egen lille kammagerbutik. Han havde problemer med at tjene penge på driften og i 1837 lukkede han butikken og drog sammen med to kammager-venner til Christiania (Oslo) for at søge lykken der. De tre etablerede sig 5. august 1837 og de lejede en lille butik og et lille værksted i en glasmesters gård i byens centrum. Derfra gik det hurtigt fremad for Wilhelm Jordan, der snart ejede en af de førende børstefabrikker i Europa.

Fra 1927 inkluderede produktionen også tandbørster.

Jordan var indtil 2012 fortsat ejet af den nu norske Jordan familie. I dag er Jordan en del af Orkla-koncernen og er fortsat ét af verdens førende mærker indenfor mundhygiejne.